Camí de Sant Jaume per a tothom

Català-LSCCastellano-LSEEnglish-SIS

Trams accessibles

Camí Els Degotalls - Montserrat (3,6 Quilòmetres)

[ Tornar ]

L'itinerari és a l'abast de tothom. El passeig Els Degotalls està a tocar de les parets que es desplomen des dels plans de la trinitat, situats 200 m. per sobre del camí. A sota, amb els Pirineus al fons, la plana bull de vitalitat.

El traçat en si mateix, és de dificultat baixa, el paviment es compactat encara que cal mencionar que existeix alguna pendent suau. La seva longitud es de 1,8 Quilòmetres, al final del tram tindrem que tornar pel mateix camí.

S'ha de tenir en compte que l'accés al tram es realitza per una pendent molt pronunciada d'aproximadament 100 metres, s'aconsella a les persones usuàries de cadires de rodes o mobilitat reduïda, l'ajuda d'una tercera persona o la utilització d'una cadira de rodes elèctrica.

Un cop a dalt es prendrà el camí de l'esquerra que va paral·lel a la carretera, però alçat. Podeu seguir la indicació. Seguirem en direcció nord-est sense deixar el camí principal, fins trobar la raconada dels degotalls.

La vegetació esponerosa, la llum nítida de l'obaga i la impressió d'estar tocant el cel, fan del camí dels Degotalls un indret ideal per al recolliment.

 El recorregut està ornamentat amb monuments a artistes de renom i majòliques evocadores de diverses advocacions marianes: esteles i medallons s'han anat posant al llarg del recorregut en memòria d'alguns homes il·lustres de Catalunya, Mossèn Jacint Verdaguer, Joan Maragall, Emili Vendrell, Pep Ventura o Pompeu Fabra.

Anirem trobant també populars i belles majòliques que són una bona representació de les advocacions que el poble català ha donat a la mare de Déu.

Camí Els Degotalls
Camí Els Degotalls

Punts d'interès

Montserrat

Montserrat és un Monestir i un Santuari on convergeixen cultura i espiritualitat en un entorn natural únic.

Montserrat és a la vegada parc natural, museu i santuari de la patrona de Catalunya. Accedir a l'Abadia amb el tren cremallera és tota una atracció, tant per les seves impressionants vistes com per la seva impactant ascensió. Un cop allà, desplaceu-vos amb el tren turístic adaptat que us farà gaudir d’un agradable recorregut per la zona.

Al Museu es poden visitar obres de pintors amb tant de renom com El Greco, Picasso o Dalí; i a l'Espai Audiovisual Montserrat podreu veure una exposició sobre els espais més representatius del monestir. Ambdós són accessibles.

Informació

Oficina del Parc:
Plaça Abat Oliba, s/n
Tel. 93 835 06 44
Fax. 93 835 05 91
patronatmontserrat.presidencia@gencat.cat


TORNAR